Geluidswanden, cassettes

Batist opereert naast de agrarische sector ook in infra projecten. Rijkswaterstaat zal steeds meer snelwegen voorzien van geluidswerende constructies om geluidsoverlast terug te dringen. De Nederlandse overheid zal door middel van spoedprocedures diverse projecten versneld kunnen laten aanbesteden.

Bij de uitvoering moet worden voldaan aan diverse veiligheidseisen. Iedere hoogwerker dient gekeurd te zijn en ook de medewerkers en organisatie moeten VCA gecertificeerd zijn. Voor het werken langs snelweg gelden verder nog aanvullende eisen om de veiligheid van de medewerkers en weggebruikers te garanderen.

Langs de A12 heeft Batist Kassenbouw een traject van  circa 3 kilometer geluidswal gerealiseerd ter hoogte van Gouda – Reeuwijk. Het modulaire systeem dat langs de A12 wordt toegepast bestaat uit stalen staanders, betonnen panelen en glascassettes.

De betonnen panelen zijn 6 meter breed en 1 meter hoog. Deze zijn tot een hoogte van 5 meter gemonteerd. De glascassettes zijn van gelaagd ontspiegeld glas en komen op de betonnen panelen. Ter hoogte van verzorgingsplaats “De Andel” is een volledig glazen wand zodat doorzicht mogelijk blijft.